Onze LIVA Experts

Met trots presenteren wij onze LIVA Experts

* LIVA Expert Psycholoog 

Eva Schmidt – Cnossen

* LIVA Expert Gezinscoach

Marieke Gouka

* LIVA Expert Neonatologie VPK 

Gerja Petter

* LIVA Expert Smartcoach/kinderfluisteraar 

Eugenie Ruyters

* LIVA Expert Jurist 

Larissa van den Heuvel

Meer info :

 

LIVA Expert Psycholoog.

LIVA Expert

·        LIVA Expert Psycholoog :

In mijn loopbaan als psycholoog heb ik vele mensen mogen begeleiden en trainen. Mijn werk speelde altijd een belangrijke rol in mijn leven totdat ik een aantal jaren geleden zwanger werd van ons eerste kindje. Wij zijn de trotse ouders geworden van een super lieve, doch zorgintensieve zoon, waardoor ons leven radicaal is veranderd. Wij zijn na zijn geboorte in een nieuwe wereld terecht gekomen. Een wereld van verdriet, onzekerheid, uitzoekerij, wanhoop en onbegrip. Maar vooral een wereld waarin doorzettingsvermogen nu voorop staat. Door alle tijd die we kwijt waren in de functie van verpleger en belangenbehartiger konden we veel minder ouder zijn. De eerste levensjaren hebben we moeten besteden aan het voeren van vele gesprekken met medici, zorginstanties en aan het 24 uur per dag verplegen van onze zoon. Dat is zo jammer, je wilt als ouder gewoon kunnen genieten van je kind, zonder dat je in bovenstaande rol wordt geduwd. Naast het gegeven dat ik moeder ben van een zorgintensief kind, observeer ik mensen vanuit mijn vak als psycholoog. Als je jaren in een ziekenhuis rondloopt en veel instanties hebt gesproken, gaan je vanuit beide rollen zaken opvallen. Ik besloot om Laat ons ouders zijn op te richten. Ik heb nu zoveel geïnventariseerd dat ik daar anderen mee kan helpen. 

Het is mijn roeping en mijn missie om andere ouders weer uitzicht te bieden en toekomst te laten zien en hen te helpen in de wirwar van instanties. Daarnaast vind ik het belangrijk dat zorgprofessionals nog beter gaan begrijpen en meer gaan invoelen van wat het inhoudt om een zorgintensief kind te hebben. Het is tevens belangrijk dat omstanders meer voorlichting krijgen over wat het inhoudt als je een zorgintensief kind hebt.

Voor sommige gezinnen is mijn diensverlening financieel niet haalbaar. Zij hebben echter wel hulp nodig. Die gezinnen help ik vrijwillig. Ieder gezin verdient het om geholpen te worden.

Warme groet, Eva A. Schmidt – Cnossen


Expert

LIVA Expert :Gezinscoach

Mijn naam is Marieke Gouka en ik ben coach. Met mijn bedrijf Pinkhouse Coaching help ik kinderen en tieners, maar ook aanstaande en jonge moeders.
De keuze om als coach te gaan werken, kwam na een jarenlange baan in het middelbaar onderwijs. Ik vond -en vind- lesgeven fantastisch om te doen, maar merkte ook dat er zoveel leerlingen waren, die een luisterend oor nodig hadden. Door de werddruk had ik hier niet genoeg tijd voor en besloot ik het roer om te gooien. Ik volgde een opleiding tot kinder- en tienercoach, zodat ik eindelijk echte hulp kon gaan bieden.

Tijdens deze opleiding was ik zelf zwanger van mijn tweede kindje. Helaas was het door medische complicaties een pittige zwangerschap. Van een roze wolk was al helemaal geen sprake. Ook nadat mijn zoontje geboren was, werd het niet makkelijker. Hij was een huilbaby, spuugde onophoudelijk, was altijd ziek, lag vele malen in het ziekenhuis en heeft nu langdurig sondevoeding. Als ouders heb je geen andere keuze dan meegaan in de medische molen. En soms is het echt overleven in plaats van leven. Van genieten is dan nauwelijks sprake.

Ik merkte dat er weinig laagdrempelige begeleiding is voor ouders die geen roze wolk hebben of die te maken hebben met een ziek kindje. Dat was de reden om ook zwangeren en moeders te gaan coachen die om welke reden dan ook niet kunnen genieten. Ik heb meegelopen met de verloskundige om zo een beeld te krijgen van de praktische en mentale hulp die zij al bieden. Als coach kan ik een aanvulling betekenen, wanneer er meer aan de hand is. Soms is één gesprek al voldoende om weer overzicht te krijgen, maar soms vraagt de situatie om meerdere gesprekken. Het liefst ga ik naar buiten; de hei op of naar het strand. Hierdoor komen veel (aanstaande) moeders al tot rust en het helpt om het hoofd leeg te maken.

Ik gun elke zwangere vrouw of moeder zo nu en dan een coachingsgesprek, maar voor ouders van een ziek kindje zou het standaard aangeboden moeten worden. Om je verhaal kwijt te kunnen, maar vooral ook om te ontdekken wat jij nodig hebt om overeind te blijven in de situatie. Want ik weet uit eigen ervaring; niks is zo groot en veeleisend als ouder te zijn van een zorgenkindje.


LIVA Expert Neonatologie VPK : Gerja Petter

`Op Facebook kwam ik het artikel tegen over Stichting Liva. De dochter van een hele goede vriendin van mij heet Liva dus mijn
interesse in deze stichting werd gewekt. Een mooi initiatief van Imke. Hoe fijn is het, om met vragen of problemen of dat er een luisterend oor voor je is, dat je bij iemand terecht kan. Zelf ben ik Gerja Petter, moeder van 3 kinderen. M'n oudste dochter is geboren met een hartafwijking en onderging op 2 jarige leeftijd een open hartoperatie. M'n zoon en dochter zijn een 2-ling en gelukkig op tijd geboren dmv een keizersnede.

Ik ben werkzaam op de afdeling neonatologie van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Regelmatig kom ik op mijn werk ouders tegen met prematuur geboren baby's of ouders die een kindje hebben gekregen met een aangeboren afwijking of een kindje wat overlijdt.
Ouders maken heel wat ellende mee en op de afdeling. Soms kunnen ze hun verhaal goed kwijt bij andere ouders, arts, MW of bij ons
verpleegkundigen. Toch kan het tijdens opname of thuis ook fijn zijn om eens met een "onbekende" te kunnen praten.
Ouders hebben een behoorlijke bagage wat ze een plekje moeten geven. Ik zou graag iets voor deze mensen willen betekenen op welke manier
dan ook. Het zou ook fijn zijn als moeders niet direct na hun verlof aan het werk hoeven. Dat er tijd is voor de vader en moeder om te wennen
aan hun kindje thuis na een lange en zware periode in het ziekenhuis (ziekenhuizen). T zou mooi zijn als er per situatie gekeken wordt
hoe het werk weer opgepakt kan worden - misschien minder uren tijdelijk om zo de ouders het gevoel te geven dat ze ook de tijd krijgen om te
wennen aan de nieuwe thuissituatie. Verder gun ik ouders die het moeilijk of zwaar hebben een extraatje samen of met hun kind (eren). Het zou fantastisch zijn dat ersponsoren zijn die dit waar kunnen maken. Door de stichting Liva naamsbekendheid te geven zou het mooi zijn
dat ouders de stichting laagdrempelig kunnen vinden en zich gehoord en gesteund voelen. Ik zet mij daarom graag in voor LIVA en hoop dat ik met andere vrijwilligers iets voor ouders (en eventueel voor anderen) kan betekenen.

Als je met heel je hart
Steeds voor een ander klaarstaat
Dan heb je zeker begrepen
Waar het, in het leven, echt om gaat
Niet om rijkdom of om macht
Maar om liefde en samen leven
Om zomaar wat warmte vanuit je hart
Aan een ander geven
Nee, het leven draait niet om aanzien
Niet om dingen of om spullen
Maar om elk hartje, groot of klein,
Met warmte en liefde vullen

 -------------------------------------------------------

LIVA Expert: Jurist Larissa van den Heuvel

Mijn naam is Larissa van den Heuvel en ik ben 23 jaar. Ik ben getrouwd met Lesly en heb 2 dochters, Ninevé (2) en Efeze (1). Ik studeer nog rechten op de Hogeschool.Voordat ik zelf in de situatie kwam met mijn kleintje wist ik niet dat het in Nederland altijd zorgeloos zorgen is. Pas als het je overkomt ga je jezelf erin verdiepen en kom je erachter dat we in Nederland in dit soort gevallen helemaal geen goede voorzieningen hebben zoals we aanvankelijk altijd hebben gedacht.Mijn wens zou zijn dat alle ouders die in zulke situaties verkeren echt gehoord worden door de mensen om hun heen, maar vooral door de medische wereld. Doktoren doen soms maar wat zonder de ouders goed in te lichten wat er nou precies is en wat er gaat gebeuren. Ik zou willen dat ouders nu eens echt goed gehoord worden en worden meegenomen in dat proces. Je kind is het kostbaarste in je leven als dat iets overkomt moet je kunnen vertrouwen op andere mensen die op dat moment de zorg voor jou kindje moeten overnemen. Je moet zo iemand volledig kunnen vertrouwen!

 
Ik ben ervoor zodat het laatste waar je je zorgen over moeten maken de buitenwereld is. Je kunt al je problemen bij mij neergooien, of dit nu boetes van het CJIB zijn, omdat je te hard hebt moeten rijden omdat je met spoed naar het ziekenhuis moest of dat je kindje specifieke zorg nodig heeft waarvoor eerst verschillende aanvragen gedaan moeten worden. Alle administratieve zorgen, papieren en alle rompslomp waar jij of jullie geen krachten meer voor hebben kun je allemaal bij mij neergeven en ik neem jullie alles uit handen zodat jullie je volledig kunnen focussen op de gezondheid van jullie kindje!